خرید قهوه ساز بادوام و کارا | راهنمای خرید آشپزخانه
- توضیحات
- دسته: راهنمای خرید آشپزخانه
- بازدید: 1875
برای اینکه یک قهوه ساز بخریم که نیازهای مارا بر طرف کند و بدانیم که چه میخریم برای چه کاری
نوشیدن یک فنجان قهوه چه در ابتدای صبح و چه در طول روز، برای بسیاری افراد مفرح و دلپذیر است. قهوه سازها به دو شکل رومیزی و توکار عرضه می شوند. هنگامی که قصد انتخاب و خرید یک دستگاه قهوه ساز را از بین انواع مدلهای متنوع موجود در بازار دارید باید به فاکتورهای مختلف نظیر کیفیت، در دسترس بودن، ابعاد فیزیکی، نوع عمل آوری نوشیدنی مورد نظر، کارکرد، ظرفیت دستگاه، قیمت و موارد دیگررا در نظر بگیرید. قهوه جوش ها یا با فیلتر کاغذی و یا با فیلتر دائمی کار می کنند . فیلترهای دائمی مقرون به صرفه تر بوده و هزینه کمتری دارند ، ولی بعد از استفاده باید برای برطرف کردن کثیفی شسته شوند. فیلترهای کاغذی بهداشتی تر هستد و بعد از استفاده به راحتی می توان آنها را عوض کرد. برخی از انواع قهوه جوشها با استفاده از سیستم کپسول کار می کنند . این کپسول ها مانند چای کیسه ای یا کپسول با غلاف آلومینیومی به راحتی یک فنجان قهوه بدون هیچگونه کثیفی تهیه می کنند. قهوه سازهای امروزی قابلیتهای زیادی دارند و مجهز تر از مدلهای قدیمی تر هستند. این قهوه سازها که توسط برندهای مختلف تولید می شوند قابلیت تهیه انواع قهوه، کاپوچینو، اسپرسو و لاته را دارند. البته بهتر است به دنبال مدلهایی بروید که امکان دم کردن چای را نیز داشته باشند. مدل های جدیدتر قهوه ساز ها دارای امکانات مختلفی مثل گرم نگهدارنده فنجان هستند که به تدریج ماگ شما را گرم نگه می دارد . این کار باعث می شود قهوه ای بسیار خوشمزه ای بدست آید که تغییری در قهوه گرم درون فنجان ایجاد نشود .
نکات مهم در انتخاب یک دستگاه قهوه ساز مناسب عبارتند از:
دم کردن:
دقت کنید دستگاه مورد نظر شما ظرفیت دم کردن مقدار قهوه دلخواه شما را داشته باشد. برای این منظور دستگاههای قهوه ساز با ظرفیتهای مختلفی عرضه میشوند.متداولترین ظرفیتی که به فروش میرسد توانایی تهیه ۸ فنجان یا بیشتر را دارد.
تهیه قهوه اسپرسو:
امروزه دستگاههای زیادی وجود دارد که علاوه بر دم کردن قهوه معمولی توانایی دم کردن قهوه اسپرسو را نیز دارند. این دستگاه ها علاوه بر اینکه فضای کمتری را نسبت به داشتن دو دستگاه جداگانه اشغال میکنند، قیمت بهتری نیز نسبت به خرید دو دستگاه جداگانه برای قهوه اسپرسو و معمولی دارند.
توقف و سرو:
این یکی از قابلیتهای جالبی است که کاربردهای زیادی دارد. ویژگی توقف و سرو در دستگاههای قهوه ساز این امکان را به کاربر میدهد که به طور موقت فرایند دم کردن قهوه را متوقف کند تا فرد بتواند کتری قهوه را از دستگاه جدا کند بدون اینکه قطرات قهوه بر روی سینی دستگاه بریزد.
سازگاری با پادها:
پادها ویژگی جدیدی است که اخیراً به دستگاههای قهوه ساز اظافه شده است. در واقع پادها دیسکهایی هستند که دانههای قهوه به صورت آماده در آنها بسته بندی شدهاند و کافی است که فرد این پادها را در داخل دستگاه خود قرار دهدو سرعت فرایند دم کردن قهوه را تا حد زیادی افزایش دهد.
صفحه ی ال ای دی:
برخی از دستگاههای قهوه ساز یا چای ساز امروزی مجهز به LCDهایی هستند که امکان کنترل دیجیتال را در اختیار کاربر قرار میدهد. کاربر میتواند تایمر، و وضعیت دم شدن قهوه را کنترل کرده و حتی از قابلیت خاموش شدن خودکار دستگاه بعد از دم شدن قهوه استفاده کند.
فیلتر آب:
برخی از دستگاههای قهوه ساز مجهز به فیلتر داخلی آب هستند. این فیلترها بهترین گزینه برای حذف کلر و مزه بد آب شیر استفاده شده برای تهیه و دم کردن قهوه و چای هستند.
فیلتر قهوه دائمی:
اگر دستگاه قهوه سازی دارای فیلتر دائمی به صورت پیش فرض نباشد میتوان آن را به صورت جداگانه نیز تهیه کرد. این فیلترها که عموماً فلزی هستند قیمت چندانی نداشته و معمولاً با صرفه تر و تمیزتر از فیلترهای کاغذی هستند.
آسیاب قهوه داخلی:
تنها تعداد کمی از مدلهای قهوه ساز موجود در بازار چنین قابلیتی دارند. این دستگاه ها به صورت خودکار مقدار قهوه لازم را از مخزن جدا کرده و آن را برای دم کردن به صورت اتوماتیک آسیاب میکند.
اسپرسو و کاپوچینو ساز ها
این دستگاه ها با استفاده از بخار ، قهوه ای بسیار قوی تهیه می کنند. قهوه اسپرسو بسیار غنی تر و غلیظ تر از قهوه ای است که از قهوه جوش تهیه می شود و پایه ای برای کاپوچینو و قهوه لاته می باشد. دستگاه هایی که با پمپ بخار کار می کنند از مدل های دیگر کمی گران تر هستند. برای تجربه طعم منحصر بفرد قهوه در منزل، قهوه سازهای دارای آسیاب ( دستگاههای با قابلیت سرو دانه قهوه به فنجان) برایتان اسپرسویی حرفه ایی درست می کنند. البته کار با این دستگاه فوق العاده آسان است. بعضی از این نوع دستگاه ها کاملا اتوماتیک هستند. قهوه سازهای دارای آسیاب دانه قهوه گرانتر از قهوه سازهای سنتی هستند، و گاهی اوقات زمانیکه دانه ها را آسیاب می کنند یا قهوه درست می کند کمی صدا ایجاد می کنند. با اینحال، میزان صدایی که ایجاد می کنند در حد قابل قبولی بوده و اسپرسوی عالی تهیه شده توسط این دستگاه باعث می شود که خرید این دستگاه سرمایه گذاری ارزشمندی محسوب شود.
نکاتی که در هنگام خرید یک دستگاه اسپرسو ساز باید در نظر بگیرید :
میزان بار یا فشار بخار:
فشار بخار خوب ، از ضروریات دستگاه قهوه ساز برای تهیه خامه یا کف می باشد . به این معنی که بخار با پودر قهوه با سرعت تنظیم شده و مناسب، برخورد کند. سرعت خیلی کم باعث ایجاد طعمی تلخ یا تیز خواهد شد.
ترموبلاک ( Thermoblock):
برای دستیابی به بهترین طعم قهوه، مهم این است که قهوه را نجوشانید؛ ترموبلاک نوعی جوش آور است که دمای آب را به حد دمای عالی (حدود ۹۰ درجه) بوسیله پمپ بالا می برد. برخی از مدل ها دارای سیستم ترموبلاک برای کف کردن شیر نیز به کار برده می شود ، که احتیاج به حرارت حدود ۱۲۰ درجه دارند.
نگهدارنده فیلتر:
این قطعه دانه های قهوه را نگه داشته و بایستی آن ها را گرم نگهدارد . مدل های ساده دارای پایه فیلتر آلومینیومی است ولی در مدل های گران تر دارای پایه فیلتر از جنس برنج هستند که زمان طولانی تری گرم می مانند.
ولتاژ دستگاه:
مانند کتری برقی داشتن ولتاژ بیشتر در دستگاه باعث زودتر به جوش آمدن آب خواهد شد، زمانیکه می خواهید چندین اسپرسو تهیه کنید، دستگاه با ولتاژ بالا بهتر است.
نکته : جهت آماده سازی دستگاه قهوه ساز تولید کنندگان توصیه می کنند که هنگام استفاده از دستگاه برای از بین بردن هرگونه حباب هوا اول با آب داغ پر فشار دستگاه را شستشو دهید و همیشه برای تمیز کردن دستگاه قهوه ساز از آب تازه که دارای اکسیژن زیاد است، استفاده کنید و هیچ گونه مواد شوینده در قهوه ساز استفاده نکنید. بعد از استفاده از قهوه ساز کاملاً آن را از تفاله و روغن تلخ قهوه تمیز کنید، تا روی طعم نوشیدنی بعدی که در دستگاه تهیه می کنید تاثیر نگذارد.
قهوهجوش ها
در سالهای گذشته، قهوه جوش ها دستگاههای استاندارد دم کردن قهوه محسوب میشدند و مدلهای معمول قطره ای چندان محبوبیتی نداشتند.
چنین تصور میشود که قهوههای تهیه شده با قهوه جوش قوی تر بوده و طعم بهتری از قهوه ارائه میدهند. در حال حاضر قهوه جوشهای شیشه ای نشکن که بر روی اجاق گاز قرار میگیرند، بیشترین استفاده را در بین مشتریان دارند.
البته مدلهای الکتریکی و اتوماتیک قهوه جوش ها نیز طرفداران خاص خود را دارند.
دستگاههای پرس قهوه فرانسوی
این دستگاههای قهوه ساز مدتهای زیادی است که در بین علاقه مندان به قهوه محبوبیت زیادی پیدا کردهاند.
کارکرد این دستگاه ها بدین صورت است که آب جوش بر روی قهوه تحت فشار ریخته میشود و ممکن است این فرایند چندین بار تکرار شود.
کتری موکا
این نوع از دستگاههای قهوه ساز محبوبیت زیادی در اروپا و آمریکای لاتین دارند.
کتری موکا به طور معمول ابعاد کوچکی دارد و بر روی اجاق گاز قرار میگیرد. کتری موکا برای اولین بار توسط فردی به نام بیالتی ابداع شد و در ابتدا ابزاری برای تهیه سریع نوشیدنی موکا تلقی میشد.
دستگاههای خاص تهیه قهوه و اسپرسو
این دستگاه ها قیمت بسیار بالایی داشته و معمولاً علاوه بر تهیه قهوه معمولی توانایی تهیه قهوه اسپرسو، لاته و کاپوچینو نیز دارند.
شرکتهای مختلف این نوع دستگاههای قهوه ساز را در طرح ها و اندازه ای مختلف برای مصارف گوناگون عرضه میکنند. فرایند تهیه قهوه نیز در این دستگاه ها متفاوت بوده به طوری که برخی از آنها از سیستم قطره ای و برخی دیگر از سیستم پمپی استفاده میکنند.
نظرات (0)